SGK Yasal Süresi Dışında Verilen Belgeler T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Konu:  B kodlu belge girişlerine açıklama alanı eklenmesi Bilindiği üzere, işver…

 

 

SGK Duyurusu – B-Yasal Süresi Dışında Verilen Belgeler

SGK Yasal Süresi Dışında Verilen Belgeler

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

Konu:  B kodlu belge girişlerine açıklama alanı eklenmesi

ÖZET: Süresi dışında verilen APHB/MUHSGK’da SGK kısmıyla ilgili açıklama bölümü eklendi
Bilindiği üzere, işverenler tarafından yasal süresi içerisinde bildirilmeyen aylık prim ve hizmet belgeleri/muhtasar ve prim hizmet beyannameleri “B-Yasal süresi dışında verilen belgeler” kodu seçilerek sisteme girilmekte ve işyerinin işlem gördüğü sosyal güvenlik merkezince kontrolü neticesinde işleme alınıp alınmayacağı hususunda gerekli işlemler yapılmaktadır.

Ancak, yasal süresi dışında verilen  belgelerinin/beyannamelerinin sosyal güvenlik merkezince kontrolü aşamasında bu belgelerin hangi nitelikte, hangi sebepten dolayı verildiğinin bilinememesi nedeniyle işlemlerin sonuçlandırılması aşamasında zaman kaybı oluştuğu anlaşılmıştır.

Buna göre; “B-Yasal süresi dışında verilen belgeler” kodu ile belge girişlerinde işverenlerimizin açıklama ekleyebilecekleri alan aylık prim ve hizmet belgesine/muhtasar ve prim hizmet beyannamesine ilave edilmiş olup, işverenlerimizce girilen açıklamalar sosyal güvenlik merkezleri tarafından da işlem aşamasında görüntülenebilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: SGK